Wasvoorschriften

Een turnpakje wassen is en blijft spannend, want hoe houdt je de stof mooi? Hoe zorg je ervoor dat alle steentjes er na een wasbeurt gewoon nog netjes op zitten? We hebben voor jullie de onderhoudsinstructies en een aantal handige tips om turnkleding te wassen op een rijtje gezet op deze pagina.

Een turnpakje wordt natuurlijk vaak gedragen tijdens een wedstrijd of training, hierbij wordt er gezweet en dit transpiratievocht kan vlekken achter laten op bepaalde stoffen. Pas ook op met deodorant en haarlak. Het is belangrijk dat de pakjes op een juiste manier worden gewassen, om dit te voorkomen.

Onderhoudsinstructies

– Was turnpakjes niet met de hand, ook al lijkt dit voor de hand liggend, hiermee kun je het pakje en/of de steentjes beschadigen .
– Heb je je bestelling binnen gekregen? Was dan altijd het pakje voor gebruik.
– Was turnpakjes, broekjes en andere kleding altijd na iedere training en/of wedstrijd, hiermee voorkom je dat transpiratievocht vlekken achter laat op de turnkleding.
– Was een turnpakje en/of turnbroekje altijd binnenstebuiten, apart van je andere was op 30 graden. Je kan tot wel 10 turnpakjes (van dezelfde kleur) tegelijk wassen op een programma voor fijne was. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun je een turnpakje ook altijd nog ter bescherming in een waszakje, of nog beter, een kussensloop wassen.
– Gebruik wasmiddel voor fijne was, zijde en/of wol. Let op dat er geen bleek in het wasmiddel zit en gebruik ook niet teveel wasmiddel.
– Gebruik géén wasverzachter.
– Je kan een turnpakje laten centrifugeren op de hoogste stand (minimaal 1000 toeren per minuut). Als het wasprogramma is afgelopen, is het belangrijk dat je de pakjes direct uit de wasmachine haalt en te drogen hangt aan een hanger.

Sparkle & Dream kan helaas geen garantie bieden als de kleding niet volgens bovenstaande instructies zijn behandeld.

  • Sparkle & Dream
  • Van Voorst tot Voorststraat 65A
  • 5262 AM Vught
  • info@sparkleanddream.nl
  • 06 - 40 77 14 02